Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи 1995 року почали відзначати це свято. Воно доволі швидко здобуло популярність і, крім Франції, свято широко відзначають у Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах у Європейському союзі та за його межами.
В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.
Наукою встановлено, що в шоколаді є елементи, які сприяють відпочинку та психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду зумовлюють викид ендорфінів – так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, поліпшуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Існує гіпотеза, що шоколад володіє «протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. На жаль, учені одностайно констатують, що шоколад сприяє збільшенню маси тіла, але це аж ніяк не є його недоліком. Шоколад багатий поживними речовинами, зокрема й жирами, а отже, й калоріями.
Комментариев нет:
Отправить комментарий